Fra 01.01.24 har regjeringen prisjustert strømstøtten fra 87,5 til 91,25 øre/kWh.


Strømstøtte
Det nye året er godt i gang, og med veldig varierende vær og temperaturer har vi opplevd store svingninger i strømprisen. Regjeringen har vedtatt at alle private husholdninger får strømstøtte ut hele 2024, uansett hvilken strømavtale du har.

Fra 1. januar 2024 er terskelverdien for strømstøtte justert igjen, og du får nå strømstøtte for den delen av strømprisen som overstiger 91,25 øre/kWh ink. moms (73 øre/kWh uten moms.). Strømstøtten gjelder inntil forbruk på 5000 kWh i måneden. Det er fortsatt 90% av strømprisen som overstiger dette som blir dekt av staten, og som vanlig blir strømstøtten trukket automatisk fra på faktura fra netteier. Kunden trenger altså ikke å foreta seg noe for å få støtte.

Strømstøtten er fremdeles timesbasert, som vil si at du får strømstøtte for hver time hvor strømprisen overstiger 91,25 øre/kWh.

Se strømprisene i vår app
I Sodvin strømapp kan du se dagens timepriser og morgendagens priser (disse blir publisert kl. 13 dagen før) i ditt prisområde.

I tillegg kan du nå også se prognosen på strømprisen for den neste uken. Tjenesten kan minne om et værvarsel, men i stedet for å si noe om værforhold, gir den deg innsikt i forventede strømpriser de kommende dagene. 

Appen laster du enkelt og gratis ned på smarttelefonen din. Den finnes i både App Store og Google Play. Logg på med SMS eller Vipps.