Å skape den perfekte julestemningen med vakre julelys er en tradisjon de fleste av oss setter pris på, enten det er inne i stua eller ute i vinterkulden. 

Men visste du at denne festlige belysningen kan ha en uventet effekt på WiFi-signalet ditt? LED-lys, som er kjent for sin strålende glød, sender ut høyfrekvente signaler som faktisk kan forstyrre WiFi-tilkoblingen din, noe som kan føre til redusert hastighet og dårligere dekning.

Seksjonssjef i Nkom (tidligere Post— og teletilsynet), Per Eirik Heimdal, fortalte i en eldre sak i Stavanger Aftenblad at "Det er LED-lysene som kan være et problem.  Radiostøy fra ulike belysningskilder som LED-belysning, sparepærer etc. er et velkjent problem som Nkom er godt kjent med. Det er ikke selve LED-lysene som er problemet, men strømforsyningen som forsyner lysene med energi"

La oss ta en nærmere titt på noen tips om hvordan du kan balansere den festlige stemningen med en smidig teknologisk opplevelse. 

Plassering er nøkkelen
Først og fremst er det viktig å plassere ruteren din sentralt i hjemmet ditt. Dette bidrar til en jevn fordeling av WiFi-signalet i hele boligen. Unngå å sette ruteren i nærheten av andre elektroniske enheter som kan forstyrre signalet og la julelyset skinne uten å skape digitale hindringer.

Hold ruteren oppdatert
En annen viktig ting å huske på er å oppdatere ruteren din til den nyeste programvareversjonen. Dette sørger ikke bare for optimal ytelse, men gir også de nyeste sikkerhetsoppdateringene for en tryggere tilkobling. Er du kunde hos Sodvin, så trenger du ikke tenke på dette selv. Vi sørger for nødvendige oppdateringer av kundeutstyr med jevne mellomrom. 

Styrke og rekkevidde med Premium Wifi
Hvis du merker problemer med WiFi-signalet, kan det være lurt å vurdere sterke antenner eller en WiFi-forsterker. Med vår tjeneste Premium Wifi får du tilgang til et mesh-nettverk som forbedrer signalstyrken og utvider rekkevidden. Dette gir deg en optimal WiFi-opplevelse selv når julelyset er på sitt sterkeste.

Unngå hindringer
Plasseringen av utstyret ditt spiller en avgjørende rolle for en stabil tilkobling. Plasser ruteren i en høyde og unngå hindringer som vegger og møbler. Dette sikrer en jevn og stabil signaloverføring gjennom hele hjemmet, slik at du kan surfe på nettet uten bekymringer.
Skulle du trenge hjelp til dette, ta gjerne kontakt med oss for å få en montør fra Sodvin på besøk. Våre eksperter kan hjelpe deg med å finne den ideelle plasseringen for ruteren og andre enheter, slik at du kan nyte både julelysene og en pålitelig WiFi-tilkobling uten bekymringer.

Beskytt deg mot uvelkomne julegjester med passord
For å beskytte nettverket ditt mot uautorisert tilgang, bør du bruke et passordbeskyttet nettverk. Er du kunde hos Sodvin har du , som standard, fått WiFi-nett i din bolig med passord. Dette sørger for at ingen andre kan benytte seg av ditt WiFi-nett uten å ha fått oppgitt et passord fra deg.

Hold øye med trådløse enheter
Vær oppmerksom på andre trådløse enheter som kan forstyrre WiFi-signalet. Dette kan for eksempel være mikrobølgeovner og andre elektroniske apparater som deler frekvensbånd med WiFi-tilkoblingen. Plasser disse et godt stykke fra hverandre, eller reduser bruken av slike enheter for å opprettholde en problemfri tilkobling og la julegleden spre seg.

Juster julelysene
Har du julebelysning og LED-lys i nærheten av ruteren din? Juster ned styrken eller slå dem av for å redusere eventuelle forstyrrelser på WiFi-signalet, slik at både den digitale og festlige atmosfæren opprettholdes harmonisk.

Så nå har du noen nyttige tips for å feire adventstiden og ønske julen velkommen uten teknologiske hindringer. Vi ønsker deg en fin adventstid og en riktig god jul når den tid kommer! 🎄🌐✨