Microsoft Planner er et nettbasert verktøy for organisering av arbeid. Det er en tjeneste som er inkludert i alle Microsoft 365 sine bedriftsabonnement. 

Dette brukervennlige verktøyet gjør det mulig å planlegge oppgaver, og håndtere små prosjekter uten kompleks planlegging. Med Microsoft Planner kan du effektivt tildele og organisere tider og oppgaver. Du kan også sette tidsfrister, dele filer og selvfølgelig kan teammedlemmer kommunisere med hverandre. 

Microsoft Planner kan best sammenlignes med verktøy som Monday.com, Asana eller Trello, hvis du kjenner til disse. Microsoft Planner som verktøy for oppgavebehandling har imidlertid den viktige fordelen med integrering i Microsoft 365-miljøet (inkludert grensesnitt med blant annet Outlook, SharePoint og Teams). 

Når passer det med Microsoft Planner? 

Microsoft Planner et aktuelt verktøy i følgende brukstilfeller: 

  • lede små prosjekter
  • der ingen ressurser eller kapasiteter må forvaltes
  • hvor det ikke kreves avhengigheter mellom oppgavene

Mange bedrifter bruker allerede smidige rammeverk for å utføre gjentakende oppgaver. Microsoft Planner tilbyr den fulle fleksibiliteten som er nødvendig for dette formålet. Du kan strukturere planene individuelt avhengig av dine krav, f.eks. i henhold til faser, emner eller områder. 

en kort innføring i microsoft planner

Funksjoner i Microsoft Planner

 

Bedre organisert av oppgaver etter emner 

I motsetning til en vanlig oppgaveliste lar Planner deg designe og strukturere alle oppgaver visuelt. De kan vises i temarelaterte seksjoner («buckets» = kolonner). Du kan navngi disse kolonnene individuelt. 

Fleksibel organisering av oppgaver i bøtter – En fordel sammenlignet med en flat oppgaveliste

 

Tidsplanvisning og Outlook-integrasjon 

I Microsoft Planner, etter at oppgaven din har fått en start- eller forfallsdato, kan du se den i en kalender i Planner ved å bruke tidsplanvisningen. Du kan også velge å vise Planner-kalenderen din i Outlook. 

Planlegging: Oversikt over kommende oppgaver, enkel å bruke via dra og slipp

 

Ha kontinuerlig oversikt ved bruk av Dashboards 

Hver plan i Microsoft Planner inkluderer et dashbord. Det er her du kan analysere oppgaver i henhold til deres status eller tilhørighet til en plan. Du holder oversikt over alle åpne eller fullførte oppgaver. Ulike diagrammer visualiserer prosjektfremdrift og viser hvilke oppgaver som er forfalt. 

Det oversiktlig ordnede dashbordet i Microsoft Planner viser informasjon om alle oppgaverbilder  

 

På kontoret, på skrivebordet ditt eller på mobile enheter 

Microsoft Planner er tilgjengelig på forskjellige enheter: online og som en mobilapplikasjon. Dette gjelder iOS-enheter så vel som Android-telefoner eller nettbrett. 

Microsoft Planner fra A - Å på ca. 15 minutter 

Det finnes mange informative innføringsvideoer på youtube.com om Microsoft Planner. Videoen under gir deg egentlig alt du trenger for å komme i gang med din første plan!  

 

 

Utnytt ditt Microsoft 365 abonnement, prøv Microsoft Planner! 

Om dere ikke ønsker å sette i gang selv, kan vi i Sodvin bistand din bedrift med å komme i gang med Microsoft Planner.