De siste årene har virkelig endret vårt forhold til digitale møter. Vi har alle mer eller mindre tvunget oss til å bruke videokonferanseløsninger som Microsoft Teams, Google Meet og Zoom. I starten var det nok litt uvant, men nå logger vi oss på med største selvfølgelighet.

Videokonferanse som den foretrukte type møteform og teknologi gjør det mulig for folk å ha møter og kommunisere med hverandre over avstander. Med disse tjenestene er det mulig å dele skjermbilder, dele filer, se hverandre over video og diskutere ideer. Dette gjør det mer effektivt å holde møter og kommunisere med hverandre, samtidig som det gir mulighet for mer personlige interaksjoner. Det digitale møterom gjør det også mulig for bedrifter å ha virtuelle møter med folk fra forskjellige steder i verden, uten å reise fysisk.

Møter på digitale plattformer har helt tydelig endret måten vi jobber på. Undersøkelser viser at møter blir mer effektive og konkrete. I tillegg sparer vi reisetid og ikke minst reisekostnader. Både møtearrangører og deltakere er blitt bekvemme med den digitale møteformen. Det skaper en win-win situasjon for alle parter.

Digitale møteromsløsninger har inntatt norske kontorer

Tenk tilbake til tiden før starten av pandemien. Det var få av oss som mente at kunde- og avdelingsmøter kunne gjennomføres effektivt via Teams. Nå vet vi at det er feil. Salget av digitale møteromsløsninger har eksplodert, og det er ingenting som tilsier at trenden ikke vil fortsette.

Den økte bruken av hjemmekontor vil også vedvare. Det skaper ikke den ineffektiviteten mange ledere fryktet, gir en enorm fleksibilitet og er et godt virkemiddel i perioder der vi muligens må skjerpe smitteverntiltakene igjen.

I de fleste bedrifter har man satt opp digitale løsninger på små og store møterom. Det er ikke bare eksterne kunde- eller leverandørmøter som nå i tas digitalt, også interne møter. Med den utstrakte bruken av hjemmekontor, vil stadig flere avdelingsmøter i fremtiden gjerne bestå av en del ansatte samlet på møterommet på kontoret, og andre pålogget hjemmefra.

Få det beste ut av bedriftens arbeidshverdag med Sodvin’s møteromspakker

Sodvin tester kontinuerlig utstyr fra flere anerkjente produsenter og tilbyr flere digitale møteromspakker. Vi tilbyr alle type produktgrupper og de aller fleste merker innen produkter for digitalt møterom. Så hvilke komponenter og utstyr er viktig for å skape en god og produktiv arbeidshverdag?

1. Videokonferansesystemer: Videokonferansesystemer, trygg og sikker software, skyløsninger og platformtjenester som gir deg Microsoft Teams, Google Meet og Zoom er populært utstyr for møterom og virtuelle møter.

2. Kameraer: Kameraer er et viktig element for digitale møter. De kan være trådlse webkameraer som er koblet til datamaskinen, eller kameraer som er montert på veggen for  gi et bedre bilde av møterommet.

3. Mikrofoner: Mikrofoner er avgjørende for en god kvalitet på lyd. Trådløse mikrofoner som ikke er koblet til datamaskinen er populære, da de gir mobilitet og fleksibilitet.

4. Lydutstyr: Lydutstyr er også viktig for digitale møter. Det kan være trådløse anlegg som er koblet til datamaskinen, eller trådløse hodetelefoner som gir bedre lydkvalitet.

5. Skjermer: Skjermer er viktig for å vise komplekse ideer og data. Det kan være store skjermer som er koblet til datamaskinen, eller trådløse skjermer som kan flyttes rundt i rommet.

6. Konferansetelefoner: Konferansetelefoner er populært utstyr for møterom og digitale møter. De gir god lyd og støtter flere deltakere.

Bedre kommunikasjon med høyere kvalitet på oppløsning og lyd

Mye av utstyret kjenner vi naturligvis allerede godt fra før. Hovedtanken vår i Sodvin er imidlertid at løsningen først og fremst skal være lett å bruke for alle våre kunder, men også lett å installere og implementere.

Løsningen skal i tillegg være av høy kvalitet og passe nettopp din bedrift og ditt behov. Det skal heller ikke være for dyrt å komme i gang med.

Lurer du på hvor du skal starte så hjelper vi deg selvsagt igang.