Underholdningsbehovet vårt har endret seg veldig mye de siste årene, både når det kommer til strømming, surfing, gaming og andre digitale tjenester. Vårt mål er at alle skal ha mulighet for et høyhastighetsnett – uansett hvor man bor. 

Når vi velger en internettleverandør ønsker vi helst å benytte både TV, PC, mobil og nettbrett, alt etter som det passer seg, og gjerne flere samtidig. Da vil det også være en fordel å ha en stabil og rask internettlinje, slik at man sikrer den absolutt beste opplevelsen. 

Fiberbredbånd er det mest stabile som finnes på markedet akkurat nå. Med denne type teknologi får du ubegrenset datamengde uansett hvilken kapasitet som passer for deg. Statistisk sett bruker en familie ofte opptil 10-20 enheter som er tilkoblet Internett samtidig. Da er det en stor fordel med et stabilt nett, både trådløst og via kabel. For har du egentlig tenkt over hvor mange enheter dere bruker i eget hus? 

Les også: For deg uten tilgang til fiber

Hvorfor bygger Sodvin fiber? 

Sodvin ønsker å tilby fiber til alle og satser nå på å fase ut det gamle coaxnettet, til fordel for lynrask fiber på hele Kyrksæterøra sentrum hvor vi ikke har fiber fra før! Det betyr Bugen, Skeiet, Stølan, nedre Haugen og Skogranda.  

Velger du fiber, slipper du å tenke på kapasiteten i datatrafikken. Her får du maks kapasitet ut ifra hva du selv har valgt fra oss. Du får like mye datakapasitet for nedlasting som for opplasting, og tilbudet varierer ikke ut fra avstand til tilknytningspunkt/antenne.  

Du behøver heller ikke være bekymret for hvor mange brukere som er på nett samtidig, som ved bruk av f.eks 5G. Med fiber trenger ikke vi fra bygda å bekymre oss for "rekkeviddeangst" og avstand til master for mobilt bredbånd.  

Det er foreløpig store forskjeller på tetthet av master i bygd og by, så her er fiber å foretrekke hvis du ønsker det beste og mest stabile nettet som dekker alle dine behov.