Hemne Sykkelklubb har virkelig klart å utmerke seg de siste årene - både innenfor og utenfor landegrensene. Vi har tatt en prat med leder Bjørn Horsberg for å få innblikk i hva de holder på med.

Hemne Sykkelklubb er en av Norges minste sykkelklubber, men har likevel markert seg sterkt med sine gule og røde trøyer i sykkelmiljøet. Klubben er medlem av Norges Cykleforbund og ble stiftet allerede 03.02.1992.

Klubben arrangerer flere klubbritt årlig, faste sponsorritt som Sparebanktråkket, Belsviktempoen og Sodvintempoen. Hemnerunden arrangeres i samarbeid med OrklaCK. Våre sponsorer er gull verdt og vi er takknemlige for den støtten de gir til klubben. Nytt av året er at klubben har faste ukentlige spinningtimer, som er et tilbud til medlemmer og andre når temperaturen ikke frister til uteaktivitet.

Selv om det er en liten klubb, så er det en aktiv klubb. Hemne Sykkelklubb ble blant annet totalt nr 11 av 127 klubber i den landsomfattende Masterscupen i 2019. I landeveissykling på masternivå har klubben flere norgesmestre på både kvinne- og herresiden, samt nordisk mestre og verdensmester. Klubben har ryttere som har markert seg både på terrengsykkel og på triatlon.

Hemne Sykkelklubb ønsker stadig nye medlemmer velkommen. Vi har gjort flere tiltak for å få tilvekst av yngre utøvere, blant annet med innkjøp av sykler til utleie, økt satsing på ritt og trening på terrengssykkel fra sesongen 2020, og håper det kan friste de yngste ut på sykkel i en litt tryggere treningsarea. Klubben deltar i Allidrett, og har tidligere arrangert sykkelskole. I 2018 ble 12 av våre medlemmer skolert som stasjonære vakter, slik at sykkelklubben kan arrangere sykkelritt i trygge rammer.

Sykkelsporten er helsebringende og lite belastende for kroppen og er en sport for alle – uansett alder. Vi ønsker flere syklister, så har du lyst å prøve så ta kontakt med oss i Hemne Sykkelklubb. Sodvin er en av våre sponsorer som gjør det mulig å holde hjulene i gang i klubben, og hjelper oss til god helse og et flott sosialt samhold. Dette gjør at vi får gode resultater både helsemessig, sportslig og sosialt.