Group 2429

Spart - Enkelt forklart

Strømsparing og grønn omstilling skal være enkelt. Med Spart unngår bedriften komplisert administrasjon, kostbare oppstartsfaser og innkjøp av utstyr. Med Spart kan bedriften spare penger allerede fra første dag.

Her kan du lese om hvordan Spart tilrettelegges for bedrifter i seks enkle trinn.

Group 2744

1. Kartlegging

Vi starter med analyse av historisk forbruk og befaring. Sammen legger vi en plan for veien videre.
Group 2428

2. Installasjon

Erfarne prosjektledere og elektrikere setter opp tjenestens sentraler og øvrig sensorikk i bygget raskt og effektivt.
Group 2494

3. Tilpasning

Styringsregler opprettes og tjenesten klargjøres. Automasjon tilpasses bedriftens nye energiprofil.

Group 2789

4. Oppfølging

Spart ivaretar komfort og inneklima og krever ingen administrasjon fra bedriften. Vi tilbyr likevel opplæring og support på valgfri styring.
Group 2431

5. Optimalisering

Besparelse øker over tid. Vi jobber kontinuerlig med økt ytelse og balansering. Slik sikrer vi et trygt system som fungerer optimalt.
Group 2680

6. Innsikt

Månedlig rapportere verdifull innsikt om besparelser på energi, økonomi og miljø. Her synliggjøres miljøbidrag med CO2e estimater.

Ofte stilte spørsmål om Spart

Hva er Spart?

Spart er ny type strømsparing for bedrifter som gjør det mulig å raskt iverksette et effektivt Enøk-tiltak.

Hva gjør Spart opp mot bærekraft?

Spart støtter opp om bedriftens bærekraftsmål og krav på en trygg og effektiv måte. Tjenesten kan gi tallgrunnlag på energireduksjon knyttet til levering på grønn taksonomi, ESG-rapportering, miljøsertifisering og klimafinansiering.

Hvorfor velge Spart?

Spart etableres kostnadsfritt og lar bedriften agere på dagens ekstraordinære markeds- og klimasituasjon uten risiko. Resultatet er lavere strømkostnader for bedriften og bedre inneklima for de ansatte.

Kan Spart brukes med andre Enøk-tiltak?

Ja. Spart kan brukes selv med allerede etablerte energisystemer på plass, som f.eks. solcelleanlegg, "smarte" ovner, ventilasjon eller SD-anlegg. Med vår fleksible backend kan vi i mange tilfeller også integrere mot eksterne API'er for enklere totaloversikt.

Hva inkluderes i Spart?

Vi tar hele jobben. Fra befaring og etablering til installasjon, hardware, analyse og rapportering. I tillegg drifter, vedlikeholder, supporterer og oppdaterer vi tjenesten. Optimalt energiforbruk og et bedre inneklima for økt produktivitet, helt uten risiko.

Hva koster Spart?

Vår modell er basert på sirkulær delingsøkonomi hvor alle vinner. Med Spart deles kun 50% av besparelsen som oppnås. Ingen faste kostnader, lisenser eller lang binding. Er det ingen strømbesparelse betaler dere heller ingenting.

Hvordan fungerer Spart teknisk?

Med Spart setter vi opp styring av bygget uten at det går ut over daglig komfort eller drift. Enheter som temperatursensorer, smartkabler og små sentraler kobles til våre skytjenester. Regelbasert styring settes så opp basert på innledende energikartlegging.

Passer Spart for vår bedrift?

Alle bedrifter har et sparepotensial. Spesielt gunstig vil eldre byggmasser uten styringsteknologi være.

Passer Spart for større bedrifter?

Ja. Spart's rammeverk er bygget på bransjeledende standarder. Våre driftssystemer benytter ny krypteringsteknologi for å ivareta sikkerheten. Systemet er svært raskt og skalerer godt til soner, leietakere, bygg og lokasjoner. Vi tilbyr skreddersydde løsninger innen for eksempel hotell eller eiendomsforvaltning.

Hva kreves for å komme igang?

For å komme igang trenger dere kun å åpne bedriftens sikringsskap for oss. Vi tar en befaring og gir dere rask tilbakemelding på potensialet. Ingen innkjøp eller tidsbruk med konfigurasjon nødvendig for bedriften.

Snakk med en av våre energieksperter.

Hva er visjonen bak Spart?

Med Spart ønsker vi å aktivt bidra til det grønne skiftet og positiv samfunnsutvikling. Vi tror at veien dit er langsiktige samarbeid med norske bedrifter for økt bevisstgjøring av energiforbruk.

Les mer om Sodvin her.

Kan Spart brukes med vår strømavtale?

Ja. Spart kan benyttes uavhengig av nettleverandør, strømleverandør eller avtale bedriften har. Velger dere en strømavtale fra oss på toppen vil dere imidlertid få en ekstra god strømpris og andre fordeler, dette er helt valgfritt.

Les mer om våre strømavtaler her.

Hvor mye strøm sparer man med Spart?

Nøyaktig hvor mye dere vil spare avhenger i stor grad av byggets alder, eksisterende tiltak samt dagens strømforbruk og bruksmønster. Enkelte av våre kunder har sett strømbesparelser på hele 50% med et snitt på over 30%. Med en fysisk befaring av lokasjon og innsikt på historisk strømforbruk kan vi gjøre et presist estimat.

Les mer om en av våre kundereferanser her.

Hva er Spart Portal?

Spart Portal er et av verktøyene vi bruker for å tilpasse styringsregler for bedrifter. Spart Portal har også en energikalender tilpasset for mobil. Med energikalenderen kan ansatte enkelt styre sitt eget kontor ved for eksempel ferier eller fleksitid.

Er Spart et EOS?

Et EOS, også kalt et system for energioppfølging skal gi bedriften både oversikt og kontroll over energibruk. Systemet bør også føre til reduserte strømkostnader og økt forutsigbarhet. Spart er et enklere EOS som sjekker av på alle de viktigste punktene. Forskjellen er at bedriften slipper å kjøpe løsningen eller utvikle den selv. Med Spart samles, bearbeides, styres og rapporteres energibruksdata. Vi tar hele jobben og sørger for at både kartlegging og kontinuerlig administrasjon ivaretas på en trygg og sikker måte.

Les mer om EOS hos Enova.

Spart Portal

Fornøyde kunder, store besparelser og optimalt inneklima. Hemmeligheten vår ligger i Spart Portal.

Her fintunes alt av styringsregler. Klargjort uten behov for daglig administrasjon.

Ønskes det justering ved ferier og fleksitid kan ansatte benytte Spart Portal på mobil.

spart_portal_mobile
Sodvin Spart energirådgiver

Bedriftens egen energiekspert

Et langsiktig samarbeid starter med god dialog og fortsetter med god oppfølging. Derfor har alle våre Spart-kunder en dedikert energiekspert med lang erfaring innen system- og energianalyse.

Bedriftens dedikerte ressurs sender månedlige rapporter med oppdaterte data på energibesparelse og miljøeffekten som er oppnådd. Vi gir dere innsikt og konkrete anbefalinger på eventuelle funn, potensiell besparelse eller nødvendige tiltak.

Har dere tekniske spørsmål rundt energi og tall er vi alltid her for å svare.

Alle bedrifter har et sparepotensial – la oss sjekke ditt!

Artikler

Sparer så det monner: Mye strøm å spare med rett teknologi og kunnskap

Sørlie Næringseiendom sparer 38 prosent av strømmen i det 21 år gamle Veidekke-bygget i Sarpsborg. Strømspareløsningen Spart fra Sodvin gir også både godt inneklima og storfornøyde leietakere.

Sodvin tok med seg en smart idé og flyttet til Sarpsborg

Fra lokalene i Sarpsborg har selskapet Sodvin planer om å kapre nye kunder og forhåpentligvis doble antall ansatte. Sodvin har utspring fra Kyrksæterøra, og drev opprinnelig med utbygging av kraftnett. Men for 20 år siden beveget de seg også inn i te...

Halvert strømforbruk – store penger Spart

Kundereferanse Taxisentralen: Taxisentralen fant det smartere å bruke intelligent teknologi for å spare på strømmen, enn å forsøke å prute på strømprisen eller senke temperaturen. I desember i fjor var besparelsen 52 prosent, noe som alene betyr 38.0...