Group 2585

Fiber

Vi leverer og bygger ut fiber i områdene Heim, Orkland og Hitra — få høy fart til hva enn du og familien ønsker å gjøre på nett.

Søk i kartet og sjekk om vi leverer fiber på din adresse!


Hvis adressen din er innenfor et markert område med en grønn ✅ så har vi fiberprosjekt i området ditt.

Sjekk våre fiberpakker

_MG_7725

Strømming og TV - Telia Play

Alle strømmetjenester og kanaler i ett abonnement ... eller det aller meste da.

Med Telia Play kan du velge fritt hva du vil se, og hvordan du vil se din favorittserie! 

Les mer om Telia Play
seffint

Vår visjon er 'Fiber til alle!'

Vi jobber kontinuerlig med å bygge ut fiber i Heim og Hitra kommune. Med bredbånd via fiber er du sikret raskt internett til hele familien. Her har vi samlet en oversikt over våre utbyggingsprosjekter.

Se hvor vi bygger ut fiber

 

Prosessen for utbygging av fiber

Vi vil at du som kunde skal få være med å påvirke våre fremtidige prosjekter 

Send inn en interessemelding her dersom du ønsker fiber der du bor!

Utbygging av fiber er en tidkrevende prosess og inneholder flere handlinger både fra Sodvin og kunde.

Under beskrives prosessen for fiberutbygging – fra søknad til ferdigstilling – i grove trekk.

Group 2740

Planlegging

Det første vi gjør før oppstart av et nytt prosjekt, er å sjekke interessen for fiber i området. Her er det viktig at du melder fra om du er interessert og få gjerne også med deg naboene dine. Vi er avhengig av stor nok oppslutning for å kunne gå videre med prosjektet.

 

Er det stor nok interesse, så blir neste oppgave å se på mulig rute for å få fiberen fram til husene, og hva dette vil koste for oss som bygger og for deg som kunde. Basert på dette lager vi et kampanjetilbud og sender ut til kundene i området. Er du interessert i fiber hjem til deg, er det viktig at du bestiller innenfor fristen på kampanjetilbudet.

 

Kontakt oss for kabelpåvisning

Group 2859

Utbygging

Er det nok kunder som melder sin interesse, blir prosjektet startet, og neste steg vil være å sy sammen stamnettet (hovedveien for fiberen) fram til det boligområdet vi skal bygge fiber i. I boligområdet skal fiberen graves, blåses, sveises og dokumenteres.

 

Nedgraving av trekkrør for fiber på egen eiendom, kan du gjøre selv. Vi sender ut informasjon i god tid om hvordan dette skal gjøres. Det legges igjen trekkrør ved tomtegrensa til din eiendom, og du har ansvar for at trekkrøret må graves fra tomtegrensen og inn til husvegg og deretter varsler kundeservice om at jobben er gjort. Det er lurt å grave det nær innerveggen du ønsker modemet plassert, så du slipper synlige kabler i hus.

Group 2483

Montering

Nå fiberen er blåst frem til yttervegg mangler bare innvendig montering. Det er lurt å ha en klar formening om hvor du ønsker at modemet skal stå inne i huset. Etter at innvendig kabling er i orden og modemet er hengt opp vil montøren sjekke at alt funker.

 

Vi tar med dekoder fra Telia og Premium WiFi til deg dersom du har bestilt dette. Dersom du trenger hjelp til å få satt opp dette kan montøren være behjelpelig mot en liten kostnad. Navn og passord på nettet er klistret på modemet. Vi håper du blir fornøyd med fiber fra Sodvin!

Realterte artikler

Grendamøte i Likroken

I forbindelse med fiberutbygging i Likroken ønsker vi å invitere alle i det aktuelle området til et grendemøte.

Prisjusteringer fra 01.03.2024

Her finner du prisjusteringer og endringer som gjelder fra 01.03.24 på internett.

Fra 31.12.24 avvikles vår e-posttjeneste

Dette gjelder våre kunder som har en e-postadresse med domene @hemne.as eller @snillfjord.as. Fra 31.12.24 vil e-posttjenesten bli nedlagt, og du vil ikke lengre ha tilgang på din e-postadresse via oss.