Nå kan du endelig velge å få eFaktura rett i nettbanken og automatisk betaling på forfallsdato med Avtalegiro, på alle dine fakturaer fra Sodvin.

Vi har tidligere hatt denne valgmuligheten kun for kunder på strøm, men innfører det nå også for kunder med internett og tv fra Sodvin.

Løsningen er hel-elektronisk og gebyrfri – bra for miljøet og bra for lommeboka. Kan tas i bruk fra 1.11

Ønsker du derimot heller å få fakturaen tilsendt i posten eller på epost, så ordner vi selvsagt også dette, mot et lite gebyr. Les om mer om dette her.

Hva er egentlig eFaktura og Avtalegiro?

eFaktura er en måte å få tilsendt fakturaen på. Med eFaktura blir fakturaen din sendt direkte inn til nettbanken din.

Avtalegiro er en betalingsmåte som sørger for at faktura blir automatisk betalt fra din konto ved forfall.

Har du valgt både eFaktura og Avtalegiro vil fakturaen din bli sendt direkte til din nettbank og deretter automatisk betalt ved forfall. Du trenger da altså ikke å godkjenne eFaktura hvis den er kombinert med Avtalegiro.
Har du ikke Avtalegiro, men kun eFaktura betaler du denne ved å gå inn i nettbanken og godkjenne fakturaen for betaling.

Hvordan oppretter jeg eFaktura?

Dette gjør du i din nettbank, eller du kan ta kontakt med din bank for hjelp.

Der har du mulighet til å automatisk godta eFaktura fra alle bedrifter som tilbyr tjenesten og som man har et kundeforhold til. Finn eFaktura-tjenesten i din nettbank for å velge eFaktura som digitalt førstevalg for faktura.

Har du krysset av for valget «Ja til alle» på spørsmål i nettbank om efaktura, eller hos Vipps?

Da skal du ikke trenge å gjøre noe som helst.

Fra 1. desember 2021 må du som mottaker gi en generell aksept for eFaktura for å fortsette å være eFaktura-bruker. Dette omtales som "Ja takk til alle" eller Alltid eFaktura, avhengig av hvilken bank eller betalingsapp du har.

Les mer om eFaktura på www.efaktura.no/privat

Hvordan oppretter jeg Avtalegiro?

Dette gjør du i nettbanken din, eller du kan ta kontakt med din bank for hjelp.

I nettbanken vil du som oftest ved betaling av en faktura, bli spurt om du ønsker å opprette Avtalegiro-avtale. Ved å si ja til dette, opprettes avtalen automatisk. 

Les mer om dette på www.avtalegiro.no/privat