P.  M. Data AS ble stiftet i 2004, har 11 ansatte og en omsetning på 22 millioner kroner. Selskapet er en total leverandør av digitale løsninger til bedriftsmarkedet. De er en moderne samarbeidspartner med spisskompetanse på Microsoft og Visma skytjenester.

Sodvin ble stiftet i 1951 og er et kunde-eid konsern på kysten av Trøndelag. Vi har hovedkontor på Kyrksæterøra, og avdelingskontorer flere steder i Trøndelag og på Østlandet. Konsernet driver mangfoldig virksomhet innen IT/Telecom, energi, økonomisk rådgivning og finansielle investeringer.  Innen IT er Sodvin en ledende leverandør av egenutviklet programvare og utviklingstjenester. Konsernet vil omsette for ca 160 MNOK i 2021, og har solid økonomi.

Sodvin og P. M. Data vet begge at vi kun lykkes dersom våre kunder lykkes. Vi bidrar til det gjennom å sørge for digitale løsninger som er effektive, 100% sikre og fleksible.  P. M. Data tilfører kompetanse innen både lukkede driftstjenester og «public» skyløsninger.  De har også utviklet kompetanse på løsninger for telekommunikasjon via sitt samarbeid med Mobit kjeden som forhandler både Telenor, Telia og Nortel.

Sodvin vil bidra med et større fagmiljø og et kompetent utviklingsmiljø for sømløs integrasjon mellom fagsystemer.

Selskapene har bare delvis overlappende produktportefølje, og vil sammen kunne tilby et enda større utvalg av tjenester for å øke våre kunders effektivitet. Sodvin vil i løpet av 2021 omsette skytjenester for ca 70 mill.kroner og totale IT og telekom tjenester for over 110 MNOK. 

- Vi er overbevist om at alle våre og P. M. Data sine eksisterende og nye kunder, vil dra fordeler av et større og bedre tilbud, som følge av dette oppkjøpet. Vi er veldig fornøyde med avtalen, og gleder oss til et tett samarbeid med P. M. Data i årene framover, sier Fartein Kjørsvik, administrerende direktør i Sodvin.

- Vi har hatt en formidabel vekst de siste årene og ser nå at vi trenger en strategisk partner for å fortsette denne veksten. Sodvin er den partneren for oss. Det å være en del av et større konsern sammen ved vår lokale tilstedeværelse gir stor grad av trygghet for våre kunder, sier Pål Grandahl, daglig leder i P. M. Data.

Dagens ledelse i P. M. Data har bygget selskapet gjennom kontinuerlig utvikling av produktportefølje, kompetanse og kunderelasjoner. Vi er enige om at de er de rette til å lede selskapet videre, fortsatt med base i Sarpsborg nå som en del av Sodvin.

Med oppkjøpet styrker Sodvin sin posisjon som en ledende leverandør av skytjenester i Norge.

Sodvin kjøpte opp Fagdata AS i Oslo 1.november 2020 og har økt omsetningen innen skydrift fra 10 til 70mill på 8 måneder.

Se oppslag i Sør-Trønderlag her (JPG, 184KB) og i Sarpsborg Arbeiderblad her (JPG, 196KB)