Aktiv Trening består i dag av totalt 14 treningssenter på nordvest og sørlandet. Det første senteret åpnet i 1993 i Ulsteinvik. I 2002 utvidet de med 2 senter, og fra 2006 til 2012 gikk det slag i slag med ca ett nytt senter i året. David beskriver denne veksten som god, selv om de i starten var usikker på om man kunne leve av dette. For 20 år siden var ikke dette et yrke eller en forretning som var fornuftig å satse på, men i dag er trening blitt allment og de fleste er medlem av et treningssenter. For Aktiv Trening har det vært viktig å samle sentrene i en kjede. Ved denne organiseringen opplever alle sentrene (både de minste og største) å være en del av en større aktør, og dermed oppnå stordriftsfordeler både i markedsføring, salg og innkjøpt.

På grunn av deres visjon om å hjelpe folk flest i trening har de ikke lagt opp for en spesifikk kundegruppe, men ønsker å være et tilbud for alle. Hos Aktiv trening kan man trene både i gruppetimer og styrke/kondisjon i treningsstudio, i tillegg til at de tilbyr Personlig Trener. De siste tre årene har de opplevd en betraktelig økning i antall eldre medlemmer, som gjør at de i dag har medlemmer i alle aldre. En slik blanding av ulike typer medlemskap gjør godt for miljøet, forteller David. I tillegg til privatpersoner har også Aktiv Trening avtaler med flere bedrifter og idrettslag som benytter seg av deres treningssenter.

Aktiv trening har store planer fremover også, blant annet åpner de ett senter til sommeren. I tillegg har de også planlagt åpning av en trampolinepark i Ålesund til høsten. Her er det aktivitet både for store og små som er i fokus. Utover dette har de ikke som mål i seg selv å utvide til flere senter, men heller å fokusere på å bli bedre og utvikle de allerede eksisterende sentrene. Ved en såpass bred kundegruppe er det utfordrende å tilfredsstille hver enkelt. For å beholde den gode treningsopplevelsen er det derfor viktig for Aktiv Trening å holde seg oppdatert på de tilbudene som medlemmene
ønsker på et treningssenter.

Aktiv Trening har vært kunde hos Sodvin Systemer siden 2009. Samarbeidet har vært tett og Aktiv Trening har hatt en god del innflytelse på videreutvikling av Sodvin Systemer sitt produkt Xakt Medlem. Dette er noe Aktiv Trening har opplevd som et stort pluss. Hadde vi valgt en større leverandør hadde vi nok ikke kunne hatt den samme kommunikasjonen og påvirkningsgraden som vi har i dag, forteller David. Videre nevner han også at de er svært fornøyde med servicen og at det alltid er rom for å komme med innspill.

Aktiv Trening

Vi i Sodvin Systemer er svært glade for å ha Aktiv Trening med på laget, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet!