Hvetebakst

Helt siden 1965 har Lund Bakeri og Conditori servert rykende ferske boller og kaffe til hele Hemnes befolkning. Harald Lund var bare 25 år når han bestemte seg for å starte opp bakeriet sammen med sin kone, Kolbjørg. Siden den gang har de hatt mange forskjellige roller i bedriften. I dag er det sønnene til Harald, Knut Harald og Øyvind Lund, som står for driften.

Lund Bakeri og Conditori har hatt stor utvikling i løpet av de siste 54 årene, særlig i prosessene rundt produksjon. I dag er det større fokus på gode råvarer og lokal mat enn den gang, og kravene til baksten er derfor blitt langt større. Elektrisk og digitalt utstyr har gjort prosessen mer effektivt som igjen har ført til enda ferskere varer. Sortimentet har også utviklet seg, og utvalget på brød og kaker har blitt større.

Siden oppstarten har de opparbeidet seg en stabil kundemasse. Samtidig som de har egen butikk i Kringleveien i Kyrksæterøra Sentrum, leverer de også varer ut til bedrifter og institusjoner. De har blant annet full-leveranse til dagligvarebutikken Rema 1000, i tillegg til å ha delleveranse til Coop, Kiwi, Bunnpris og Matkroken i omegn. Deres tradisjonelle Budapest kan du også finne hos Coop og Rema 1000 helt fra Molde på Møre til Mo i Rana i Nordland.

Nå som det nærmer seg jul, kan vi alltid stole på at Lund Bakeri og Conditori leverer varene. For at kundene skal få ferskest mulig bakst starter de ikke med dette før noen uker før jul. Med et stort utvalg av tradisjonelle oppskrifter har de mye å by på.  Kundenes favoritt er nok smultringer, men det lokale bakeriet har noe for hver en smak. 


Fremover vil de fortsette å utvikle seg mer og holde seg oppdatert på trendene i markedet. De nevner også at de ser frem til en ny kommune, med Kyrksæterøra som sentrum. Det vil bli spennende å følge med videre på hvordan det vil påvirke driften og kundemassen.

Lund Bakeri og Conditori er kunde av Sodvin Økonomi, Sodvin Systemer og Sodvin Energi og Fiber. De er svært fornøyde med produktene som vi i Sodvin leverer, og setter pris på avtalene som er tilpasset deres behov og forbruk. Samarbeidet mellom Lund Bakeri og Conditori og Sodvin er stabilt, og de opplever at de alltid kan ta kontakt for å få hjelp uansett hva det gjelder. Vi i Sodvin er svært stolte av å ha Lund Bakeri og Conditori som kunde, og ønsker de lykke til fremover!