Bestilt internett? Her er prosessen

dame med fiber på pc

Utbygging av fiber er en tidkrevende prosess og inneholder flere handlinger både fra Sodvin og kunde. Her beskrives fiberprosessen i grove trekk. 

  • Planlegging

    Det første vi gjør før oppstart av et nytt prosjekt, er å sjekke interessen for fiber i området. Her er det viktig at du melder fra om du er interessert og få gjerne også med deg naboene dine. Vi er avhengig av stor nok oppslutning for å kunne gå videre med prosjektet. Er det stor nok interesse, så blir neste oppgave å se på mulig rute for å få fiberen fram til husene, og hva dette vil koste for oss som bygger og for deg som kunde. Basert på dette lager vi et kampanjetilbud og sender ut til kundene i området. Er du interessert i fiber hjem til deg, er det viktig at du bestiller innenfor fristen på kampanjetilbudet.

  • Utbygging

    Er det nok kunder som melder sin interesse, blir prosjektet startet, og neste steg vil være å sy sammen stamnettet (hovedveien for fiberen) fram til det boligområdet vi skal bygge fiber i. I boligområdet skal fiberen graves, blåses, sveises og dokumenteres. Nedgraving av trekkrør for fiber på egen eiendom, kan du gjøre selv. Vi sender ut informasjon i god tid om hvordan dette skal gjøres. Det legges igjen trekkrør ved tomtegrensa til din eiendom, og du har ansvar for at trekkrøret må graves fra tomtegrensen og inn til husvegg og deretter varsler kundeservice om at jobben er gjort. Det er lurt å grave det nær innerveggen du ønsker modemet plassert, så du slipper synlige kabler i hus.

  • Montering

    Nå fiberen er blåst frem til yttervegg mangler bare innvendig montering. Det er lurt å ha en klar formening om hvor du ønsker at modemet skal stå inne i huset. Etter at innvendig kabling er i orden og modemet er hengt opp vil montøren sjekke at alt funker. Vi tar med dekoder fra Telia og Premium WiFi til deg dersom du har bestilt dette. Dersom du trenger hjelp til å få satt opp dette kan montøren være behjelpelig mot en liten kostnad. Navn og passord på nettet er klistret på modemet. Vi håper du blir fornøyd med fiber fra Sodvin!