sodvin-pm-data

Fra venstre: Produktsjef i P.M. Data AS Matthew Reed, daglig leder Pål Grandahl, forretningsutvikler i Sodvin Jostein Folgerø, administrerende direktør i Sodvin Fartein Kjørsvik og Konsulentsjef Jan Ivar Sletner i P.M. Data AS. Foto: Tina Alnes-Jørgensen


P. M. Data AS ble stiftet i 2004, har 11 ansatte og en omsetning på 22 millioner kroner. Fra juli blir de en del av det trønderske Sodvin, men de lover å bli i byen likevel.

– Vi har hatt en formidabel vekst de siste årene og ser nå at vi trenger en strategisk partner for å fortsette denne veksten. Sodvin er den partneren for oss. Det å være en del av et større konsern sammen ved vår lokale tilstedeværelse gir stor grad av trygghet for våre kunder, sier Pål Grandahl, daglig leder.

Trengte sarpingene

Sodvin på sin side er fornøyd med utvidelsen til Sarpsborg.

– De er framoverlente, raske til å ta i bruk ny teknologi, og raske på å få butikk ut av det. Vi er kapitalsterke og bidrar med utviklingsmiljø og 70 nye kolleger. Sammen blir vi enda bedre og kan sikre videre vekst, sier Fartein Kjørsvik, administrerende direktør i Sodvin.

Kjørsvik så seg ut sarpsborgbedriften fordi de utmerket seg. Han mener Grandahl og kollegene er blant de beste i klassen på Microsoft og skytjenester.

– Vi leverer all infrastruktur og programvare som er bak tastaturet og PC-en din, sier Matthew Reed, produktsjef i P.M. Data AS.

Enkelt forklart jobber P.M. Data med å passer vi på at alt funker som det skal, at dataen din er trygg og at du kan få hjelp om PC-en krasjer og alt blir borte. I dag har om lag 200 små og mellomstore bedrifter som er lokale kunder.

– De har nøkkelkompetanse på systemer som kan gi et bedre produkt og mer fleksibilitet til kundene våre. Det er noe vi trenger, så dette ville vi være med på, sier Kjørsvik.

Etablerer seg på Østlandet

I tillegg til Sarpsborgkontoret har Sodvin en lokal partner i Fredrikstad.

– Vi blir værende her i Sarpsborg, sier Grandahl.

Hvis Sodvin ønsker å slå kontorene sammen, så får Fredrikstadkontoret komme hit. Grandahl sier de som startet IT-firmaet P.M. Data AS blir med videre, og fortsetter som før i byen der de startet.


Publisert i Sarpsborg Arbeiderblad, 03.07.21. Ref SA.no